6 april 2019
14:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: Täby United FC 2 - IF Brommapojkarna 3

När vi väl hittade till Erikslunds IP så möttes vi av sol och vårvärme. Vi började matchen bra med att försöka spela bollen på marken, men redan efter 4 minuter gjorde Täby 1-0. Det visar sig snabbt att detta kommer bli en jämn match. I 10 minuten så spelare Sebbe fint fram Adam som tar sig förbi sista backen och petar in 1-1. Tyvärr skadade han sig i den situationen (hälen) och tvingades utgå. Vi fortsätter att försöka rulla men ibland är passningskvaliteten för dålig och då får Täby lite press på oss. I slutet på halvleken får vi en farlig frispark strax utanför straffområdet. Ture tar hand om den och placerar snyggt in 1-2 ovanför målvakten.
I andra halvleken kvitterar Täby direkt och matchen står och väger. Vi skapar några riktigt fina lägen men lyckas inte sätta dit den. Mitt i halvleken får Alex bollen på mittplan och avancerar framåt. Sedan slår han en perfekt passning till Abbe som lyckas vända bort sin försvarare och placerar in 2-3 vid närmsta stolpen. Mycket snygg prestation.
I tredje halvleken så skapar Täby några riktiga farligheter, bla gör Lukas en super-räddning högt vid sin högra stolpe. Vi är inte heller ofarliga men deras målvakt gör några riktigt fina parader. Med ca 10 minuter kvar så får vi lite press på dem. Viktor spelar i sidled, där Sebbe släpper bollen och den går till en helt fri John som rullar in 2-4. Täby har sedan ett stenhårt skott i ribban innan de reducerar till 3-4, men vi lyckas till slut vinna matchen med just 3-4.

Stort tack till ALLA spelarna för hårt jobb. Ingen fuskade med jobbet idag. Backarna står upp bra med extra plus till Ludde och Albin för sin vilja att inte undvika nickduellerna. Viljan att spela bollen på marken och skapa kombinationer värmer extra mycket.

Nya tag imorgon mot Järfälla.

Två stolta tränare

Ps Har ni inte sett Leipzigs 2-4 mål mot Leverkusen från i eftermiddag så bör ni googla upp det. Fotbollsgodis... ??